• Spolu nám je lepšie - výlet do Levoče 23.9.2023

          • Spolu je nám lepšie - trip 2 Levoča. Sme radi, že naša spolupráca s Denným stacionárom sv. Jána Krstiteľa pokračuje aj v novom školskom roku. 21.9.2023 sme opäť prežili krásny deň, kedy dve vekovo rôzne generácie, bok po boku, príjemne strávili spoločný čas

          • Prednáška o študentskej konferencii Nenápadní hrdinovia

          • Bc. Diana Godžaková, absolventka GJZ, zavítala medzi študentov 3.A a 2.A, aby im predstavila študentskú konferenciu Nenápadní hrdinovia. Diana, ešte počas štúdia na GJZ mala možnosť zúčastniť sa tejto konferencie, kde odprezentovala osud človeka, stíhaného komunistickým režimom. V súčasnosti je už spoluorganizátorkou tejto jedinečnej študentskej konferencie. Veríme, že naši študenti sa tiež pokúsia nájsť nenápadného hrdinu, ktorého osud by mohli sprítomniť na takejto konferencii.

          • Svetové dni mládeže - beseda 12.9.2023

          • 12.9. absolvent GJZ Jakub navštívil našich tretiakov, aby im porozprával o svojich skúsenostiach z putovania na Svetové dni mládeže v Lisabone. Tam spolu s ďalším 1,5 miliónom mladých katolíkov zažil radosť zo živého spoločenstva za prítomnosti pápeža Františka. Jakub pobavil svojimi milými zážitkami tých, ktorí sa na stretnutí nemohli zúčastniť a povzbudil mladších spolužiakov do radostného prežívania viery, ale aj učenia sa cudzích jazykov. Celá prezentácia, na ktorej boli prítomné aj tri španielske študentky, ktoré sú na výmennom pobyte na GJZ, prebiehala v anglickom jazyku s milými španielskymi vsuvkami.

          • Študijný pobyt študentiek zo Španielska

          • 5. septembra 2023 podvečer sme v Humennom privítali tri žiačky a ich pani učiteľku Isabel zo strednej školy v španielskom Alicante. Hneď druhý deň zasadli Maria, Inés a Gemma do školských lavíc našej školy v bilingválnych triedach, aby spoznali náš vzdelávací systém a zlepšili sa v anglickom jazyku. Zostanú u nás 2 týždne. Rodiny hosťujúcich žiačok spolu s pedagógmi našej školy sa im snažia aj po škole pripraviť zaujímavý program. V prvý týždeň pobytu navštívili humenské múzeum a skanzen, pozorovali nočnú oblohu v Kolonici, vychutnali si plavbu po Domaši, dievčatá šli do Tatier, pani učiteľka na Jasenovský hrad. Sme vďační za tento čas, za vynikajúcu skúsenosť a krásne počasie. Veríme, že našim partnerom z projektu Erasmus+ sa u nás bude páčiť aj ďalší týždeň.

          • Otvorenie školského roka 2023/2024

          • Gymnázium sv. Jána Zlatoústeho otvorilo 4.9.2023 opäť svoje brány. Po slávnostných triednických hodinách sa všetci žiaci a zamestnanci školy stretli na spoločnom slávení sv. liturgie, ktorú slúžil humenský vikár o. Martin Zlacký. S Božím požehnaním tak vstupujeme do jubilejného 25. roka existencie našej školy.

          • Predstavenie nového lektora na našej škole

          • Predstavujeme vám nového anglického lektora na GJZ, ktorý je rodený Austrálčan:
            "Ahojte, volám sa Mark Zarnay, narodil som sa a vyrastal som v Melbourne, v Austrálii. Mám vzdelanie v oblasti vedy a učiteľstva, ktoré som študoval na univerzite. Pracoval som v rôznych oblastiach, od telekomunikácií, bankovníctva, maloobchodného hotelierstva až po vzdelávanie. Som aktívny typ a rád hrám alebo sledujem šport, najmä futbal a tenis. V minulosti som učil na Slovensku na strednej škole a gymnáziu a na viacerých jazykových školách. Teším sa, že sa k vám pripojím na vašej ceste získavania nových vedomostí z angličtiny!"