• Herec Vladimír Roháč navštívil našu školu 10.5.2023

          • Vladimír Roháč alias Luka Chrabrenko zo seriálu Hranica prijal pozvanie na GJZ a prišiel medzi študentov 2.A na hodinu UKL debatovať o dejinách filmu a divadla. Prítomnosť vzácneho hosťa využil aj školský parlament, ktorý s ním hneď spravil besedu pre celú školu. Z celého srdca mu ďakujeme, že si našiel čas prísť medzi nás.

          • Úspechy vo výtvarných súťažiach

          • Naši žiaci sú talentovaní v mnohých oblastiach. Ema Sofia Fečkovičová a Bianka Polovková si 10.5.2023 v Prešove prevzali z rúk vladyku Petra Rusnáka ocenenie za svoje výtvarné diela. V súťaži Východní svätí pre súčasnosť získala Ema prvé miesto v archieparchiálnom (krajskom) aj metropolitnom (celoslovenskom) kole. Bianka sa zapojila až do dvoch súťaží. V tej prvej sa zaradila portrétom Bl. Miriam Terézie Demjanovičovej na druhé miesto, hneď za Emu. Súťaž Biblia očami detí a mládeže jej však priniesla prvenstvo. Jej výjav z biblickej knihy Ester postúpil do celoslovenského kola, ktorého výsledky zatiaľ nie sú známe. Bianka pre vladyku Petra prichystala aj krásny dar - jeho portrét, ktorý ho veľmi potešil. Obom nadaným výtvarníčkam ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy. E.J.

          • Študenti navštívili Luník IX

          • Boli ste už na Luníku IX? Košické rómske sídlisko, ktoré 14.9.2021 poctil návštevou pápež František, navštívili 3.5. aj študenti z 3.A a 4.B. Sídliskom nás sprevádzali dvaja pracovníci komunitného centra a traja obyvatelia sídliska. Počas našej prehliadky nám predstavili život v tejto časti mesta, ktorý je ťažký a naplnený materiálnou chudobou. Navštívili sme však aj duchovnú oázu - útulný kostolík zmŕvychvstalého Krista, kde takisto na chvíľu pobudol a modlil sa pápež František. Otec Marián nám predstavil saleziánsku misiu na Luníku IX a pripomenul nám, že Boh nerobí rozdiely medzi ľuďmi a zomrel za všetkých. Porozprával nám aj o živote prvej rómskej blahoslavenej, ktorá zomrela ako mučeníčka viery v Španielsku v roku 1939. Hoci na tomto sídlisku je život iný ako v iných častiach mesta, pozitívne hodnotíme, že Luník XI sa mení k lepšiemu (nové ihriská, oddychové zóny, byty) a že nie je pravda, že Rómovia všetko zničia. Stretli sme milých a slušných obyvateľov, ktorým ďakujeme, že nám dovolili nahliadnuť do ich každodenných životov. E.J.

          • Návšteva židovského cintorína

          • Naši španielski hostia si pred odchodom želali navštíviť humenský židovský cintorín, tak sme im to prianie v predposledný deň ich pobytu na Slovensku splnili. Správcovi cintorínu, pánovi Levickému, ďakujeme za sprievod a výklad.

          • Majáles ala Las Vegas 6.5.2023

          • Dobré jedlo, skvelá hudba a nezabudnuteľná sobota ponorená v kasíne. Dňa 6.5.2023 sa konal náš obľúbený Majáles, ktorého súčasťou boli naši žiaci a učitelia. Tento rok sa niesol v elegantnej téme Las Vegas, ktorú si pre nás pripravila 2.A spolu s 2.B. Začiatok odštartovala skupina Via arto tancom Copacabana, potom sme sa aj zasmiali na vtipných scénkach a preverili si našich dvoch učiteľov v kvíze Milionár. Neskôr sa každý zapojil do hry BINGO, ktorá bola založená na šťastí v číslach a tipovaní. Skvelý čas nám spríjemnili naši žiaci z kapely Milfgaard, ktorí zobudili nášho tanečného ducha a dodali super atmosféru. Čerešničkou na torte bola bohatá tombola a čarovný večer, ktorý sme si náramne užili a pretancovali. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k tejto noci a dúfame, že si všetci odniesli len nádherné zážitky. Už teraz sa tešíme, ako to o rok zvládnu naši druháci.
            Diana Tomčišáková, 2.B