• Súťaž Vianočný príbeh

          • Naši žiaci sa v priebehu decembra zapojili do súťaže Vianočný príbeh, ktorú pod záštitou mesta zorganizovalo OZ HumnoArt a Kníhkupectvo Na Korze. Vytvorili vianočné príbehy vo forme haiku. V 17 slabikách rozdelených do 3 veršov (5-7-5) ukázali svoju kreativitu, dôvtip a vtip. 28.12.2022 sa autori najkrajších príbehov všetkých kategórií stretli v priestoroch Vihorlatskej knižnice v Humennom na oficiálnom vyhodnotení, kde svoje víťazné haiku prečítali a boli obdarení cenami. Medzi našimi ocenenými autormi boli Viktória Uhrinová, Tamara Žalobínová, Daniel Hostiňák, Jakub Krško, Erika Majerníková a Diana Tomčišáková. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu. DB

          • Radosť rozdávaním rastie

          • Štedré srdcia našich študentov prispeli k tomu, že 9 rodín z nášho mesta bude mať veselšie, štedrejšie Vianoce. Počas niekoľkých týždňov spoločne v triedach zbierali potraviny, drogériu a kozmetiku, ktorú dnes odovzdali pracovníkom arcidiecéznej charity v Humennom. Je úžasné a obdivuhodné, že mladým ľuďom nie je ľahostajný osud iných, tých, ktorí možno žijú vedľa nich a nemajú to v živote také jednoduché. Nemusíme robiť všetci všetko, stačí, ak každý urobí to, pre čo je povolaný... Sme radi, že aj takto pred vianočnými sviatkami prijali študenti GJZ úlohu stať sa malým kúskom vďačného projektu, z ktorého vzišiel nádherný obraz štedrosti, empatie... GJZ rodinu tvorí takmer 250 rôznych členov, každý z nich je výnimočný, každý z nich je dôležitý, potrebný, každý z nich je súčasťou krásneho puzzle obrazu - keby čo i len jeden kúsok chýbal, obraz by nebol kompletný... Človek sám veľa nezmôže. Spoločne dokážeme oveľa viac - 250 kúskov puzzle môže vytvoriť krásny obraz, 250 kvapiek vody v pohári, osvieži smädného. Nech sú tieto sviatky sviatkami štedrosti, požehnania pre všetkých, ktorí svojou troškou prispeli, nech ich Pán tisícnásobne odmení, lebo, ako hovorí Písmo: Dávajte a dajú vám: mieru dobrú, natlačenú, natrasenú, vrchovatú vám dajú do lona. Lebo akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám. (Lk 6, 38).

          • Sviatok sv. Mikuláša 6.12.2022

          • GJZ žije predvianočnou náladou. Svätého Mikuláša dnes študenti privítali v krásne vyzdobených triedach, na chodbe sa podával nealko punč, rozdávala sa vianočná pošta a všetci sa tešili z milých darčekov. Niektoré triedy sa predsa len tešili o niečo viac, pretože boli za výzdobnú dokonca ocenené. Prvé miesto porota udelila triede 4.B, druhá skončila 1.A a tretia trieda 1.B.

          • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

          • V dňoch 23. a 24.11.2022 sa žiaci GJZ zapojili do školského kola Olympiády v anglickom jazyku. V troch kategóriach sa ich do súťaže zapojilo spolu 38. Po testovej časti najlepší žiaci z každej kategórie pokračovali v opise vizuálnych podnetov a konverzačných situáciách. Víťazom kategórie 2A sa stal Filip Radik (I.A), v kategórii 2B zvíťazil Matúš Bačík (IV.A) a prvé miesto v kategórii 2C1 získala Emma Čičaková (III.B). Všetkým trom víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže.
            Podrobné umiestnenie:


            Kategória 2A - 1. a 2. ročník štvorročný odbor
            1. miesto: Filip Radik I.A
            2. miesto: Alex Mučička II.A
            3. miesto: Oliver Findrik II.A


            Kategória 2B - 3. a 4. ročník štvorročný odbor
            1. miesto: Matúš Bačík IV.A
            2. miesto: Štefánia Geršíová III.A
            3. miesto: Ladislava Gajdošová III.A


            Kategória 2C1 - bilingválny odbor
            1. miesto: Emma Čičaková III.B
            2. miesto: Erik Szabó V.B
            3. miesto: Damián Čopík IV.B

          • Školské majstrovstvá v šachu SŠ 29.11.2022

          • 29.11.2022 sa v priestoroch klubu Šachy Reinter uskutočnili Školské majstrovstvá okresov Humenné, Snina a Vranov n/T. v šachu stredných škôl a osemročných gymnázií, na ktorých sa zúčastnilo 8 stredných škôl. Našu školu reprezentovali Daniel Hostiňák z V.B a Adriana Tichá zo IV.B, ktorá získala v kategórii dievčat 2. miesto a postupuje na krajské kolo. Daniel Hostiňák získal v konkurencii 30 šachistov výborné 5. miesto.
            Podrobná správa na www.humenne.sk
            Foto Šachy Reinter